Hvordan beholder du brunfargen?

Da er sommeren i full gang og for noen er den kanskje litt på hell også. Men sola står fortsatt høyt på himmelen og det er meldt hetebølge over store deler av landet denne uken. 

Hvordan skal du beholde fargen du har fått og hvordan kan du best beholde den du kanskje kommer til å få? Disse tipsene høres kanskje litt motsatt av hva som er logisk, men jeg lover deg det virker. 

SOLFAKTOR

Bruk en høy solfaktor. Da får du en varig og jevn brunfarge som varer lenger. Den setter seg dypere og du slipper å flasse fargen av. I tillegg slipper du å bli rød, varm og solbrent.
Solen kan være farlig, beskytt deg mot den.

SKRUBB

Det høres kanskje litt rart ut, at jeg anbefaler å skrubbe en hud som er jevn og fin. Gjør det uansett. Er huden jevn og fin i fargen bruker du en mild skrubb, har den blitt ujevn etter flassing og tørrhet, bruker du en som er grov for å fjerne mest mulig av det som er løst.

FETT OG FUKTIGHET

Huden vår blir veldig fort dehydrert om sommeren. Vi svetter, bader og soler oss, og huden tappes for fukt og fett. Smør deg godt etter dusj eller bad og bruk gjerne en litt rikere krem enn din vanlige body lotion.

ANSIKT

Beskytt deg fra solen, med høy faktor, skygge og gjerne en hatt. Skrubb, rens og plei som vanlig, men bruk gjerne en litt rikere nattkrem. På den måten holder huden seg i balanse.

I dag tidlig så jeg at leggene mine begynte å flasse etter dusjen. Da skrubbet jeg de med en hampevott og frotterte dem med håndkleet etterpå. Ettersom jeg bruker høy faktor var fargen på leggene helt lik etter denne prosessen. Dette fordi fargen sitter dypere og ikke i de øverste hudlagene. Jeg smurte meg med en fet bodylotion og nå er de blanke, fuktet og helt jevne igjen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *