Hvordan fjerner du porer?

Store porer er et problem for mange. De er lett synlige og fyller seg fort med skitt og smuss, som igjen blir til sorte prikker og hudormer. Finnes det en effektiv måte å fjerne disse på?

Svaret er dessverre nei. Det finnes ingen måte å fjerne porene på. Vi trenger dem, det er hudens «ventiler» og de skal være der. Men vi kan forminske dem.

Med det mener jeg at vi kan rense, skrubbe og holde huden ren. På den måten fyller ikke porene seg og de vil bli mye mindre. Skitten som ligger i porene både tetter, utvider og gjør dem mer synlig.

Denne rensen fra cuvget har aktive ingredienser og hjelper huden med å fjerne hudceller og smuss.

Det første du bør gjøre hvis du har store og mørke porer, er å skrubbe og klemme ut de mørke områdene. Gå gjerne til en hudpleieklinikk for å få dette gjort skikkelig. Når huden og porene er rene, er det egentlig bare å holde dem sånn.

Det vil si. Skrubb godt et par dager i uken, rens morgen og kveld og bruk gjerne fruktsyrekremer. Disse er med på å holde porene åpne, da de «spiser» opp døde hudceller og smuss.

Når dette er gjort kan du også kamuflere med make up, med en såkalt pore filler. Et tykkere produkt du smører på de områdene hvor porene er. Dette fyller porene og matter ned huden. Disse produktene er ofte silikonbasert og er derfor viktig å vaske av på kvelden.

Lykke til.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *