Hva jeg gjør nå?

Hei dere.

God mandag. Håper dere holder hodet over snøen 🙂

Jeg har fått noen spørsmål av dere i det siste, om hva jeg egentlig jobber med nå.

Jo, det skal jeg fortelle dere.

Jeg har startet opp for meg selv og er nå skribent og tekstforfatter på heltid.

Hva vil det si, og hvordan gjør du det? Tenker sikkert flere nå.

Det vil si at jeg skriver tekster for andre. Alt fra content artikler (mest av det), redaksjonelle artikler, innhold til nettsider, reklametekster, tekster til nettbutikker og noe sosiale medier.

Etter at jeg startet denne bloggen for over 5 år siden, har mye endret seg. Betalte artikler og poster på sosiale medier fantes ikke for bare noen år tilbake, mens nå finnes de overalt. De største avisene i Norge har egne content avdelinger og blogghusene spretter opp.

Jeg er fortsatt hos UI og har vært det siden de startet opp i årskiftet 2013 / 2014!

Helt fra Lukas ble født har jeg tenkt på å skaffe meg en annen hverdag. Jeg er livredd for tidsklemma og det å føle at jeg går glipp av tid med han. For lang og unødvendig reisevei, jobbe overtid, levere tidlig og hente sent. Nei, det vil ikke jeg. Ikke disse få hellige årene han er en bitte liten gutt, egentlig aldri…

Derfor begynte jeg å studere allerede litt i barselpermisjonen. Han var en bedagelig kar og sov gjerne 3-4 timer midt på dagen. Det ga meg tid til å studere litt på deltid. Jeg tok noen studiepoeng i journalistikk da, og har lest mye på egenhånd etter det. Fagbøker innen ren tekst, selgende tekst, inbound og SEO.

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle bruke det til, men ønsket meg litt mer kjøtt på benet. Mye med tanke på bloggen.


I sommer/høst tok jeg nettkurset, «Bli magasinjournalist» hos Vivian Songe og journalistskolen.no. Jeg bruker mye av det jeg lærte der selv som jeg ikke skriver til magasiner nå. Oppbyggingen er den samme.

Jeg har skrevet litt for magasiner, slik som denne. Noe som kalles en listesake. Litt tilfeldig og før jeg bestemte meg for at dette var noe jeg ville satse fullt på. Eller det ble feil, før jeg skjønte at dette var noe jeg faktisk kunne lage til et levebrød, og som inspirerte meg til å ta affære og finne ut hvordan.

Jeg startet tidlig med å kartlegge markedet og mulighetene jeg hadde. Erfaringene har vist at det tar tid å «komme inn», men hvis du ikke gir deg, åpnes dørene litt etter litt.

Dette er spennende tider, men jeg elsker hver dag, hver hverdag.

Takk for at du leste <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *