Dette redder det vanskelige høst- og vinterhåret

Vi snakker alltid om at huden vår endrer seg når høsten kommer, men hva med håret vårt?
Det er heller ikke på sitt beste på denne årstiden. Etter en lang sommer med mye sol og utekos, vil håret vårt føles tørt når høsten kommer, og trenger med det litt ekstra pleie.

Når vi i tillegg nå begynner med strikkede klær, høye halsen og elektrisk oppvarming, vil håret bli tørt, flygende og elektrisk.

Løsningen er ikke så veldig ulik det vi bør gi huden, nemlig nok fukt og næring.
Nå skal jeg dele noen tips på hvordan man kan få litt bedre kvalitet på det vanskelige høst- og vinterhåret.
Dette er mine personlige anbefalinger og ikke et reklameinnlegg.

Hemmeligheten ligger selvfølgelig i produkter!!

Først er det hårvasken. For å unngå flagrende, elektrisk hår vil det å bruke en nærende shampo (repair/nourishing) gi en god effekt, de inneholder ofte mer olje og vil gi håret noe mer tyngde.
Mot statisk elektrisitet i håret kan faktisk det å vaske håret sjeldnere også hjelpe, håret får da beholde sitt normale fettlag og vil flagre mindre.

I tillegg vil det å kure håret jevnlig med proteiner og vitaminer, bruke leave-in conditioner og ha olje i håret, gjøre det mindre statisk. Her er det viktig å bruke små mengder, særlig hvis du et nordisk, fint hår, for å unngå at det blir tungt.

Lite volum og et flatt, livløst hår er også vanlige vinter-symptomer. Tørrsjampo eller en annen type strukturspray, vil enkelt gi håret et lite løft.

I tillegg er det viktig å bruke varmebeskyttelse når man styler håret, dette gjør håret mindre statisk og generelt blankere og gjør at verktøyene ikke sliter.

Håret trenger altså mer fett og næring for å oppføre seg normalt nå på vinteren, akkurat som huden vår.

Bjørn Axèn er frisørprodukter i Sverige, men her i Norge får du det i kosmetikk butikkene. Et veldig godt merke som jeg har brukt mye, og til en fin pris.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *