Jeg har kjøpt og prøvd menskopp!

Menskopp dere, det er tingen!!!

Første gang jeg så dette alternativet grøsset jeg litt på ryggen og tenkte at «dette kommer jeg aldri til å prøve». Etter hvert som tiden har gått og bevisstheten rundt plast og overflod av engangsprodukter har økt, bestemte jeg meg for å gi det en sjanse.

Foto: CleanCup.no

Jeg kjøpte derfor en rosa liten menskopp gjennom cleancup.no

Dette selskapet drives av en ung og engasjert gründer som heter Lene Eide. Jeg har truffet henne et par ganger gjennom jobb, og skulle jeg kjøpe en menskopp, skulle det være hennes.

Jeg tok den med på ferie for da tenkte jeg at jeg hadde god tid til å bli kjent med dette produktet. Litt knoting den første gangen, det skal jeg innrømme, men etter at jeg hadde lært meg hvordan den skulle settes inn og taes ut, gikk resten som en drøm. Null lekkasjer og jeg merket ikke en gang at den var der.

Hver kvinne bruker i gjennomsnitt 15 000 engangsprodukter i sammenheng med menstruasjon, og mange av dem havner i toalettet.

Det vil ikke jeg lenger være med å bidra til, så mine siste 10 ish år, skal jeg bruke denne koppen – for ja, den har en varighet på opptil 10 år og koster bare 329,-

Lett regnestykke, både for lommeboka og miljøet.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *