Hvordan få skikk på vinterhåret!

Vi snakker alltid om tørr å gusten vinter hud, men hva med håret vårt?
Det er heller ikke på sitt beste på denne årstiden.
Løsningen er ikke så veldig ulik det vi bør gi huden, nemlig nok fukt og næring. Nå skal jeg dele noen tips på hvordan man kan få litt bedre kvalitet på det vanskelige vinterhåret.

Hemmeligheten ligger selvfølgelig i produkter!!

argan-oil

På denne tiden av året er vi utsatt for mye tørr luft og elektrisk oppvarming, de tingene gjør håret vårt flatt, livløst og statisk.

Først er det hårvasken. For å unngå flagrende, elektrisk hår vil det å bruke en nærende shampo (repair/nourishing) gi en god effekt, de inneholder ofte mer olje og vil gi håret noe mer tyngde.
Mot statisk elektrisitet i håret kan faktisk det å vaske håret sjeldnere også hjelpe, håret får da beholde sitt normale fettlag og vil flagre mindre. For at dette skal være gjennomførbart for de aller fleste er det kun to ting som fungerer. Beholde lua på, eller gjøre som meg, bruke tørrshampo!!! Jeg får jo ikke fullrost dette produktet nok og jeg bruker det absolutt på daglig basis.

I tillegg vil det å kure håret jevnlig med proteiner og vitaminer, bruke leave-in conditioner og ha olje i håret, gjøre det mindre statisk. Hvis alt dette får deg til å tenke på et tungt, nesten dryppende hår på grunn av alle de nærende produktene, er det nok en gang tørrshampo som vil balansere dette.

Lite volum og et flatt, livløst hår er også vanlige vinter-symptomer og du kan jo gjette hva redningen er? Tørrshampo eller en annen type strukturspray, vil enkelt gi håret et lite løft.
I tillegg er det viktig å bruke varmebeskyttelse når man styler håret, dette gjør håret mindre statisk og generelt blankere og gjør at verktøyene ikke sliter.

Håret trenger altså mer fett og næring for å oppføre seg normalt nå på vinteren, akkurat som huden vår.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *