meg og mitt perfekte liv…

Ja, jeg har et perfekt liv, JEG mener det om MITT liv og der ligger hele forskjellen!!!!!

Dette er et innlegg om valg, planlegging og syn på livet.

Jeg er en positiv person, som alltid prøver å se det positive i ting og løsninger når problemene kommer, samtidig som jeg hele mitt liv har lagt langsiktige planer for hva jeg ønsker å oppnå og hvor jeg vil med livet mitt. Disse planene har hele veien vært i endring, da livet hele tiden endrer seg.

unnamed-9

Jeg er i dag 39 år, gift og har nettopp bygd hus, 40 minutter på utsiden av Oslo. Vi bor bare noen hundre meter fra vannkanten og skogbrynet. Jeg har en fantastisk jobb, med nydelige kolleger, i tillegg har jeg nettopp fått et lite barn.

Mye av dette er konsekvenser av mine bevisste valg og ikke tilfeldigheter eller flaks.

Jeg har ikke masse penger, et gigantisk hus eller de dyreste klærne, men jeg har det jeg trenger pluss litt til og det er der de frivillige valgene, som gir en følelse av frihet og lykke kommer inn. Jeg kan kjøpe dyre ting innimellom, men gjør det absolutt ikke hver gang.

Jeg er nok naturlig ustyrt med et positivt tankesett og prøver alltid å se ting fra den lyse siden. Dette er jeg ganske sikker på at man på et vis kan lære seg, hvis man ikke har det naturlig i seg.

MAN MÅ ØNSKE Å VÆRE LYKKELIG!! 

ALTFOR MANGE VELGER Å IKKE VÆRE DET!!

 De aller fleste som bor i dette landet har det veldig bra, men er allikvel ikke lykkelige!! og det er mye av mitt poeng her. Velger de da å ikke være det? eller har man tatt valg i livet som gjør at livet ditt på ingen måte har blitt som man tenkte seg? Går det an å gjøre noen endringer her, som igjen vil gi deg en lykke følelse? DU er alltid viktigst og DU skal ta valgene for deg og ditt liv! 

Altfor mange tar hensyn til de rundt seg og lar være å gjøre endringer som vil gi dem et bedre liv, men barn eller ektemenn blir ikke lykkelige av ulykkelige koner og mødre.

Ja, noen av disse endringene kan være ubehagelige, utfordrende og skikkelig skumle. Men jeg lover deg, du vokser på det og kommer styrket ut av det, uansett om det måtte være å gå ned i vekt, bytte jobb, flytte, ta ut skilsmisse osv osv.

Det føler jeg er en av mine aller største styrker,

JEG ENDRER PÅ DE TINGENE JEG IKKE ER FORNØYD MED I LIVET MITT!!

unnamed

En klok dame sa til meg en gang:

«Den høyeste prisen du setter på noe i livet ditt, er prisen du setter på deg selv»

Dette kan jo brukes i så mange forskjellige settinger, parforhold, jobb, venner osv.

For noen uker siden hørte jeg på P4 hvor de snakket om en forskningsrapport om lykkelige mennesker og sider de har til felles, tanker de har og ting de gjør. Her er en 7 punkts konklusjon fra den studien.

De har bestemt seg for å være lykkelige

De er sosiale med andre mennesker og liker det

De trener regelmessig

De sover nok!

De er snille mot seg selv og gjør ikke ting de misliker

De gir til andre

De lar ikke motgang knekke dem

Om jeg kjenner meg igjen i disse punktene? JA, det gjør jeg!!!!

Jeg har utviklet en mye bedre selvinnsikt de siste årene og tar nok på en måte også mye bedre vare på meg selv. Jeg gjør ikke ting jeg ikke liker, jeg reiser ikke på begivenheter jeg ikke har lyst til. Jeg trener mer regelmessig enn i skippertak og sover mer. Jeg tilbringer ikke tid med mennesker som ikke tilfører meg noe. Det gjorde jeg før!!! Jeg kunne tilbringe kveld etter kveld med mennesker som gjorde meg lei meg eller irritert, sugde energi og tilførte vonde følelser.
Jeg vil at hele verden skal like meg, så jeg hadde problemer med å sette mine behov først og var livredd for å være alene eller gå glipp av noe.

Those days are gone!!!!!

Allikevel har jeg ikke blitt mer egoistisk, heller det motsatte. de menneskene jeg omgir meg med nå er mennesker jeg virkelig ønsker å gi ting tilbake til, fordi de gir meg så mye og jeg setter dem så høyt. Selvfølgelig er det også mange som har forsvunnet ut av livet pga tilfeldigheter, jeg kan telle på en hånd de jeg på et vis har valgt bort.

Mye av dette har selvfølgelig skjedd etter at jeg møtte mannen min. Han ga meg den tryggheten og styrken jeg trengte for å kunne ta de valgene som var best for meg, og for det er jeg han evig takknemlig!! Jeg har også valgt å gifte meg med et FANTASTISK menneske! Jeg tok aldri «the second best», men letet heller skikkelig og i 32 år før jeg fant en mann for livet! 🙂

unnamed-7

 -JEG ELSKER DEG OVER ALT THOMAS!

JEG ER VELDIG LYKKELIG I MITT EGET LIV OG JEG ER VANVITTIG TAKKNEMLIG FOR ALT LIVET HAR GITT MEG OG GIR MEG HVER DAG!

unnamed-8

ps. Jeg vet at det er mange vonde faktorer som gjør det umulig for mange å være lykkelige, mitt poeng er for dem som egentlig har det bra, men som allikevel ikke kjenner på følelsen av lykke.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *