«Mitt liv som frivillig»

Det finnes jo mange forskjellige organisasjoner man kan jobbe frivillig for, eller roller man kan ha. Min lidenskap i livet er dyr og aller mest katter, derfor var det naturlig for meg å være frivillig på et kattehus. Jeg var heldig og fant et lite fantastisk sted da jeg flyttet fra Oslo sentrum og til Son sent i fjor.  Moss og Omegn Dyrebeskyttelse

Her bor det opp til 15 dyr av gangen og det er ofte ganske fullt, i  sommer var det stappfullt hele tiden. Nå er det litt bedre, da mange velger å adoptere katter på høsten. Det er heldigvis mange som kommer til oss for adopsjon istedet for å kjøpe en rasekatt f.eks. Her gir man små, forlatte venner en ny sjanse i livet, noe de vil være deg evig takknemlig for. Vi er ca 15 kattestellere og dyrene har besøk 2 ganger om dagen. I tillegg står vi rundt på katteutstillinger, messer og andre tilstelninger for å verve nye medlemmer eller selge f.eks kalendere. Vi trenger alle medlemmer vi kan få, for det blir dessverre ikke færre forlatte dyr der ute.  Oppgavene mine som kattesteller er å tømme kattekasser, gi dem mat og rent vann, sjekke at alle har det bra og går godt overens, i tillegg gir vi medisiner hvis det er behov for det. Den største oppgaven vår er uansett å gi dem kos og oppmerksomhet, mange er redde og usikre når de kommer inn og det er fantastisk å se hvordan de etter hvert varmes opp og begynner å leke igjen. Mange av de som kommer til oss har gått ute lenge og er svake eller trenger ekstra tilsyn før de går sammen med de andre, da er de i fosterhjem en periode først. Kattehuset består av to innredede brakker med en svalgang mellom og en stor, flott luftegård ute. Her er det varmt og godt med tepper, puter og kattehus overalt. De har leker, klatrestolper og små trange gjemmesteder både ute og inne. Nei, dette er ikke ideelt da alle disse er utekatter, men her er det i hvertfall trygt og de får mat, kos og omsorg. Ingen henger i nettingen for å komme ut, de aller fleste møter oss i døren og viser sin form for takknemlighet.  I dag hadde jeg morgenvakt og dro meg ut i kulden kl 09, jeg var kjempetrøtt, men det gikk fort i glemmeboken da 9 glade, varme og mette dyr kom mot meg og ville ha litt kos.  Ha en deilig romjul videre!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *